Rahime Gülcü, in memoriam

RahimeOp maandagavond 27 juni 2016 is onze penningmeester, Rahime Gülcü, na een korte, slopende ziekteperiode overleden.

Rahime heeft vele jaren als docente Turks gewerkt en werkte de laatste jaren ook voor het Cito. Zij was meer dan 20 jaar lid van Levende Talen en jarenlang actief in het bestuur van de sectie Turks. Sinds 2014 zat zij in het Dagelijks Bestuur van de vereniging als penningmeester.

Rahime was een bijzonder mens: een intelligente, sterke vrouw, met een duidelijke mening en ideeën over hoe zij haar leven en werk wilde vormgeven. Zij was altijd vriendelijk en bereid met anderen mee te denken en te helpen.

Op 24 mei vertelde zij in de HB-vergadering dat zij zojuist had gehoord dat zij ongeneeslijk ziek was. Ook op dit moment koos ze ook hierin een duidelijke, eigen koers: zij wilde niet behandeld worden en besloot naar Turkije te gaan om afscheid te nemen van haar familie.

Terugkijkend zijn wij erg blij dat Rahime in april heeft moeten besluiten niet naar de ALV te komen. Zij heeft toen met haar kinderen tijdens een korte vakantie haar 40-jarig onderwijsjubileum gevierd in Spanje. Het heeft zo moeten zijn.

We zullen Rahime erg gaan missen, als penningmeester, maar vooral als een dierbare collega.

Namens het Dagelijks Bestuur,

Judith Richters
Voorzitter


Op mijn netvlies staat een vastberaden Rahime die rustig en met overtuiging ons vertelde van haar lot. Haar besluit om geen levensverlengende behandelingen te willen stond vast. Toch hoopte je dat haar meer tijd was gegund en wisten wij niet dat we haar die keer voor het laatst zouden zien. Wij kunnen ons troosten met de gedachte dat haar verder lijden is bespaard. Ik heb diep respect voor de wijze waarmee zij haar penningmeesterschap inhoud gaf. Ik zal haar missen als mens en als lid van het HB.

May she rest in peace and I wish her Godspeed on her journey towards the LIGHT. And may her relatives find the strength to go on without her.

Namens de sectie Engels, Willemien den Hollander


Vorige week nog contact gehad, niet realiserend dat het zo snel zou aflopen. Een moedige vrouw. Heel veel strekte voor de familie.

Bonno van Dyk
Sectie Fries

“A noi che restiamo rimane il compito di tenere vivo nela fede e nella speranza il tuo caro ricordo. Condoglianze sincere”
Rita Sorce
Sectie Italiaans

Het overlijden van Rahime, onze zeer gewaardeerde penningmeester in het bestuur, is bij de sectie als een mokerslag aangekomen. Vanavond hebben we tijdens onze SBN-vergadering stilgestaan bij haar overlijden en ons gerealiseerd dat het leven je kan inhalen bij het najagen van vurig gewenste strevingen: het verbeteren van het onderwijs in de talen. Rahime met haar anderstalige achtergrond wist wat er nodig en te winnen was. Zij wist ook als geen ander dat er met goed talenonderwijs begrip en voorkomendheid te winnen valt. Wat moet er meer worden gezegd: adieu Rahime, fijn dat je bij ons was.
Ton Hendrix,
Secretaris Sectie Nederlands

Beste Jos, beste Judith, beste collega’s,

Ik herinner me het laatste HB om 24 mei en het verhaal van Rahime ter verdediging van Haar leven, de waardigheid en Haar onafhankelijkheid in de besluitvorming i.v.m. de laatste medische uitslagen. Deze medische uitslagen kon Zij zeker niet accepteren. Ik was onder de indruk van Haar verhaal en tegelijkertijd was ik zeer dankbaar dat Rahime deze zo moeilijke gevoelens en voor Haar helemaal onverwachte berichten met ons wilde delen.

Haar resonerende sterke stem heb ik nog steeds in mijn oren en in mijn ogen blijft nog steeds haar glimlach, die met een dergelijke ongeloof de brute werkelijkheid beschreef….

Met verdrietige groeten,

Elzbieta
Sectie Pools


Zij werd door haar knappe zoon opgehaald. Als moeder was zij trots op haar twee jongens. Even gedag zeggen en zij liep naar de auto met hem. Zij liep als altijd, rechtop, een prachtige dame met haar elegante rok. Wij zijn die avond langer aan tafel gebleven omdat zij over haar familie in Turkije wilde vertellen. Ik zie haar praten en daar achter de blauwe, blauwe hemel. Rahime, ik wist niet dat die seconden de laatste waren. Toch heb ik goed naar die sterke ogen gekeken. Altijd sterk en vol leven.

Blanca González
Sectie Spaans
Facebooktwitterlinkedinmail

5 comments

 • Toon van der Ven

  Wat ’n schrik! Ik heb Rahime leren kennen als ’n betrokken, degelijke professional en vooral als ’n warme persoonlijkheid. Rahime kwam met ’n grote glimlach maar toch vastberaden op voor de belangen van taaldiversiteit en vooral voor de belangen van de mensen om wie het daarbij gaat. Wat zullen we haar missen, wat zal ik haar missen.

 • Jan van Thiel

  Het bericht van Rahimes dood trof mij hard. Ik wist niet dat ze zo ernstig ziek was. Wat een klap moet dit zijn voor haar beide zoons en verdere familie.
  Rahime wist wat ze wilde, ze was altijd zeer goed voorbereid wanneer we overleg hadden. Dat overleg was altijd zakelijk èn gezellig.
  Samen vormden we de financiële commissie en later trof ik haar verschillende keren bij de voorbereiding van de ALV. Daarnaast was ze ook mijn directe collega bij Cito.
  Ik zal me haar werklust, haar hartelijkheid en glimlach altijd blijven herinneren.

  Ik condoleer het bestuur met dit verlies.

  Jan van Thiel

 • Wat verschrikkelijk om te horen.

  Van Myrna heb ik eind mei gehoord dat zij ernstig ziek was maar dit is wel erg snel gegaan.

  Ik wens haar nabestaanden en jullie als collega’s heel veel sterkte toe!

  Lyda Westerbeek

 • Via de FvOv ontvingen we het bericht van het plotselinge overlijden van jullie penningmeester/collega, mevrouw R. Gülcü.

  Namens het bestuur en medewerkers van de UNIENFTO wil ik jullie condoleren met dit verlies. Dit moet ook voor jullie als bestuur en vereniging een enorme impact hebben.

  Wij wensen jullie heel veel sterkte de komende tijd om dit verlies te verwerken.

  John Verschuren,

  directeur UNIENFTO

 • Sectie Frans

  In memoriam Rahime Gülcü

  Het sectiebestuur Frans van Levende Talen is zeer geschokt door het bericht dat Rahime Gülcü zo kort na het bericht over haar ziekte, overleden is. In de twee jaar dat Rahime de penningmeester van het HB was hebben we haar leren kennen als een markante vrouw; fier, charmant en altijd met een glimlach op haar lippen. Ze vond al die cijfertjes “wel leuk” en heeft precies en rustig haar belangrijke taak als penningmeester van de vereniging uitgevoerd. Voor de sectie Frans heeft ze met evenveel zorg en aandacht de financiële zaken rond de taalassistenten Frans twee jaar lang geregeld. Daarvoor zijn we haar dankbaar!
  Wij condoleren Rahime’s familie en het hoofdbestuur van Levende Talen met Rahime’s overlijden. Moge alle mooie herinneringen aan haar een steun zijn bij het verwerken van dit verlies.

  Namens de sectie Frans,
  Trees Aler

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *