Oproep onderzoeksproject eindniveau gespreksvaardigheid Engels

Op welk niveau kunnen uw leerlingen Engels spreken?

Bent u vmbo-docent Engels? Neem dan deel aan het project van SLO en Cambridge English Language Assessment! Voor dit grootschalig onderzoeksproject naar het eindniveau gespreksvaardigheid in het vo zoeken we nog vmbo-scholen die deel willen nemen. We werken daarin samen met Cambridge English Language Assessment.

 

Internationaal staat Nederland bekend als een land met een hoog beheersings-niveau Engels, maar we beschikken niet over gegevens die ons exact vertellen hoe goed leerlingen Engels kunnen spreken. Deze informatie kan heel relevant zijn om het onderwijs te verbeteren.

 

Waarom meedoen?

U krijgt de resultaten van uw eigen leerlingen in april-mei 2017 toegestuurd, met het ERK-eindniveau gespreksvaardigheid Engels vastgesteld door Cambridge English. Aan het eind van het project kunt u uw eigen gegevens met de landelijke resultaten vergelijken. Leerlingen krijgen een bewijs van deelname met het ERK-niveau waarop ze hebben gepresteerd.

 

“De leerlingen waren overdonderd, maar vonden het een geweldige ervaring. Zij voelden zich door deze gebeurtenis bijzonder serieus genomen en het heeft hun gevoel van eigenwaarde doen stijgen. Ze hebben het toch maar gedaan! Al met al, voor zowel de leerlingen als mij, een bijzonder positieve ervaring.” (J. Avink, docent Engels bb/kb).

 

Wat houdt de deelname in?

Voor elk onderwijsniveau (bb, kb, g/t) selecteert u ongeveer 30 leerlingen uit de vierde klas. Cambridge-gecertificeerde examinatoren nemen een mondelinge toets bij hen af. De mondelingen duren ongeveer een kwartier en vinden op uw school plaats. Leerlingen leggen de toets in tweetallen af. De toets vindt plaats in februari-maart 2017 op een datum die samen met u wordt afgestemd.

 

Welke leerlingen mogen meedoen?

Alleen leerlingen van het laatste jaar mogen meedoen aan dit project. Het gaat nadrukkelijk NIET om (alleen) de beste leerlingen. Het liefst worden leerlingen at random door de school geselecteerd zodat verschillende beheersingsniveaus worden vertegenwoordigd.

 

Interesse? Meldt u zich zo snel mogelijk aan via het online aanmeldingsformulier.

 

Vragen? Neem dan contact op met Daniela Fasoglio.

 

Deze oproep is een uitgave van SLO.

Facebooktwitterlinkedinmail