Je marche, tu marches, Ca marche?

Je marche, tu marches, Ca marche?
Mais oui, Ca marche vraiment, le congrès national de francais!

 

Van vrijdagmiddag tot en met zaterdagochtend bezocht ik –namens het DB van de vereniging- het Congres Frans in Noordwijkerhout.

In het atelier van Esther de Vrind ‘leerde’ ik hoe ik efficienter feed-back op spreekvaardigheid kan geven door uit te gaan van de zelfevaluatie van de leerlingen. Daarna genoot ik van een mooi college over het Franse chanson en de verschillende aspecten die je als docent bij gebruik in de les kunt benaderen om de verwerking te verdiepen (door Ludovic Gourvennec) en voorafgaand aan  het heerlijke diner was het leerzaam en ontspannend met Marielle Hintzen mee te zingen van Edith Piaf tot ‘ feuilles mortes’ en de vervoeging van Aimer, détester en manger.

 

Op zaterdagochtend kwam ik terug voor de ateliers van Michel Boiron; was dat genieten! Zijn muziek, zijn aanstekelijke, activerende en inspirerende presentatie van spelelementen om de leerlingen tot praten aan te zetten, la facon dont il évoque la curiosité  donne vraiment envie d’ apprendre et d’ enseigner la langue.

Het atelier dat volgde, Autoportrait, een tweede Good practice van micro tâches die een apprentissage collectif genereren, waarin het leren van de Franse taal hand in hand gaat met ‘ la création de la sympathie dans la classe” was al een even zo groot feest en werd afgesloten met un bon moment de poésie avec le film Demi paire de Yannick Pecherand Molliex.

 

Een groot compliment aan de congrescommissie voor dit inspirerende congres. Ik ben vastbesloten volgend jaar mijn hele sectie mee te nemen,

Kitty Willemsen

(DB)

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail