Studiedagen voor vo-docenten in 2018

Doelgroep: docenten van alle talen

 

Pedagogische grammatica

Datum en tijd: vrijdag 13 april 2018 10:00-17:00 uur

Didactische Mastercourse voor taaldocenten over het nut van grammaticaonderwijs en de praktische uitvoering ervan. De speelruimte voor grammaticaonderwijs zit vooral in de wisselwerking tussen expliciete kennis (bewuste, geleerde kennis van regels) en impliciete kennis (onbewuste, in de praktijk opgepikte kennis over taal).

http://is.uva.nl/content/evenementen/cursussen/mastercourses/2017-2018/pedagogische-grammatica.html?origin=kGoWpLJyStiwG6Usw0vtUQ

 

De Neerlandistiek van de toekomst

Datum en tijd: vrijdag 16 maart 2018 9:30-16:30 uur

Studiedag waarin UvA Neerlandici u meenemen naar het vak Nederlands van de toekomst. Wat kunnen uw leerlingen verwachten als ze Nederlands aan de UvA kiezen? Wat zijn de uitdagende thema’s in het onderzoek, hoe wordt er samengewerkt met andere vakgebieden, hoe worden de digitale mogelijkheden benut en hoe krijgt dit allemaal vorm in het onderwijs?

http://is.uva.nl/content/evenementen/cursussen/mastercourses/2017-2018/de-neerlandistiek-van-de-toekomst.html?origin=kGoWpLJyStiwG6Usw0vtUQ

Aan de slag! Samen sterk voor taalkunde in de klas

Datum en tijd: vrijdag 6 april 2018 10:00-17:00 uur

Hoe kun je leerlingen laten zien en ervaren hoe fascinerend taal en taalwetenschap zijn? De afdeling Taalkunde wil u graag inspireren en helpen bij het beantwoorden van die vraag. Wetenschappers vertalen hun onderzoek naar voor leerlingen (ook de typische bèta’s!) interessante inzichten. Dat doen ze door te laten zien welke methodes masterstudenten die zich voorbereiden op het docentschap hebben bedacht.

http://is.uva.nl/content/evenementen/cursussen/mastercourses/2017-2018/aan-de-slag-samen-sterk-voor-taalkunde-in-de-klas.html?origin=kGoWpLJyStiwG6Usw0vtUQ

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail