Verkiezing Leraar van het Jaar 2018

Tot en met dinsdag 8 mei konden leraren, schoolleiders, onderwijs(ondersteunend) personeel, leerlingen en ouders een leraar aanmelden voor de verkiezing. Uit alle aanmeldingen kiezen collega’s (beroepsjury) samen met de vakjury de uiteindelijke winnaars uit de vier sectoren po, so, vo en mbo. De winnaars worden op het op zaterdag 6 oktober bekendgemaakt.

 

De vier winnende leraren zijn een jaar lang ambassadeur van hun sector. Als ambassadeur mogen zij hun inspiratie, innovatie en passie uitdragen en delen met de rest van lesgevend Nederland. Daarmee draagt de verkiezing bij aan een positief imago van het beroep en wordt de kwaliteit van de beroepsgroep onder de aandacht gebracht.

De belangrijkste momenten van de verkiezing op een rijtje:

 

Datum Activiteit
t/m 8 mei 2018 Aanmelden Leraar van het Jaar 2018
Eind mei 2018 Eerste selectie: een jury van leraren beoordeelt alle inzendingen en kiest 10 genomineerden per sector. 40 Leraren krijgen een feestelijke taart op school bezorgd omdat ze genomineerd zijn.
September 2018 Tweede selectie: een jury van leraren beoordeelt de opdrachten van de kandidaten en kiest drie genomineerden per sector.
5 & 6 oktober 2018

(Lerarencongres)

Op zaterdag 6 oktober: bekendmaking van de winnaars van de verkiezing Leraar van het Jaar 2018.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail