Juryrondes voor het LerarenOntwikkelFonds en Onderwijspioniers 2018-2019 zijn bekend! (oc)

Het LerarenOntwikkelFonds (LOF) ondersteunt en verbindt leraren met goede initiatieven om het onderwijs te verbeteren. De laatste aanvraagronde voor het schooljaar 2017/2018 is gesloten. Vanaf 13 augustus 2018 is het weer mogelijk aanvragen te doen voor LOF (zie hieronder de juryrondes voor het komend schooljaar). Leraren uit het po, so, vo kunnen dan een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor subsidie en begeleiding.

Wat is het LOF?
De leraar is de centrale spil en de creatieve architect van het onderwijs. Het LOF wil die positie van leraren, met oog voor vernieuwing, stimuleren en leraren uit verschillende sectoren aan elkaar verbinden. Leraren worden in staat gesteld om zelf aan onderwijsontwikkeling te werken en elkaar door netwerkvorming te versterken. Het LOF ondersteunt leraren bij het uitwerken van hun initiatief en zorgt dat de deelnemers van en met elkaar kunnen leren.

Juryrondes LOF 2018/2019

  • De 1e ronde start op 13 augustus 2018 en sluit op 17 september 2018;
  • De 2e ronde start op 18 september 2018 en sluit op 22 januari 2019;
  • De 3e ronde start op 23 januari 2019 en sluit op 16 april 2019 (23:59 uur).

Onderwijs Pionier
Leraren MBO kunnen Onderwijs Pionier worden. Als Onderwijspionier krijgen leraren in het mbo de kans, om met behulp van budget en begeleiding, aan de slag te gaan met een goed idee voor (beter) onderwijs. Leraren krijgen budget dat ze naar eigen inzicht kunnen besteden; zolang het maar bijdraagt aan het realiseren van hun idee. Aanmelden daarvooor kan volgend schooljaar weer (van 23 januari 2019 tot en met 16 april 2019). Een herinneringsmail ontvangen als de volgende ronde start? Laat dan hier je mailadres achter.

Deze beide programma’s zullen, ondanks de opheffing van de Onderwijscoöperatie, worden voortgezet. De organisatie en ontwikkeling ervan blijft voorlopig in handen van de Onderwijscoöperatie.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail