Nederland Vertaalt

De jaarlijkse vertaalwedstrijd Nederland Vertaalt is weer van start gegaan, met vertaalopgaven #Duits, #Engels, #Frans en #Spaans.

Op deze site nederlandvertaalt.nl vind je alle te vertalen teksten, informatie over deadlines en dergelijke, en een lesbrief. De deadline is 28 februari en de bijbehorende Grote vertaaldag is op 16 mei 2020. De winnaars worden bekendgemaakt op de Vertaaldag op 16 mei. Alle genomineerden krijgen eind april bericht over hun nominatie. Zij krijgen een vrijkaart voor de Grote Vertaaldag. NB: Deelname aan de vertaalwedstrijd geeft niet automatisch toegang tot de Vertaaldag. Om het programma van de Vertaaldag bij te wonen, is een toegangskaart vereist. Kaarten kunnen hier worden besteld.

Voor scholieren is er een apart uitreikmoment. (Helaas wordt er niet, zoals eerder wel het geval was, een vertaalworkshop aan scholieren aangeboden.)

De jury van Nederland Vertaalt Junior nomineert drie vertalingen. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt. Die winnaar wordt uitgenodigd voor de Grote Vertaaldag.

Lees Laura Meershoek over het belang en het plezier van vertalen in de klas: ‘Getting lost in Translation‘ in: LTM 2016-6, pp. 10-14

Om het belang van vertalen te onderstrepen verzorgt ‘Nederland Vertaalt’ een nieuwe wekelijkse vertaalrubriek in de Scheurkalender van het Genootschap Onze Taal. De opgaven en antwoorden van 2019 vind je terug op Onze Taal.

Facebooktwitterlinkedinmail