congres “Lernen vom Nachbarn”/ “Leren van de buren 21 en 22 april 2020

Het volgende congres “Lernen vom Nachbarn”/ “Leren van de buren” vindt plaats op 21 en 22 april 2020!

U/Jullie bent/zijn van harte uitgenodigd, een eerste voorproefje is hier te vinden: https://www.ru.nl/nachbarsprache/neuigkeiten-veranstaltungen/kongress-vom-nachbarn-lernen-2020/!

We zijn blij dat we ook voor 2020 een gevarieerd en zeer interessant congres- en workshopprogramma hebben kunnen samenstellen; o.a. zullen Doris Abitzsch (Universiteit Utrecht), Filip de Nys (Universiteit Antwerpen), Marjon Tammenga-Helmantel (Rijksuniversiteit Groningen) en collega’s van het Interreg-project “Nachbarsprache & buurcultuur” workshops aanbieden. Peter Schoenaerts (Theater AZ Antwerpen) zal een theatrale afsluiting verzorgen.

In 2020 is er een noviteit: ’s avonds vóór het congres zal er een ‘huiskamergesprek’ plaatsvinden over het thema: “Vreemdetalenonderwijs – Quo vadis” (over de relevantie van leren van talen en curriculumontwikkeling (in Duitsland, Nederland en op Europees niveau)). Wij nodigen u allen van harte uit voor dit evenement en zijn blij dat wij met Daniela Fasoglio (SLO) van Nederlandse zijde en Nicole Lücke (vakdidacticus Nederlands/Centrum voor onderwijspraktische docentenopleiding, Krefeld) van Duitse zijde uitstekende gesprekspartners over dit thema voor ons hebben kunnen winnen.

Voor aanmelding, programma en verdere details zie

https://www.ru.nl/nachbarsprache/neuigkeiten-veranstaltungen/kongress-vom-nachbarn-lernen-2020/

Facebooktwitterlinkedinmail