5 november 2021: Dag van de Lerarenopleider!

Goede lerarenopleiders leiden goede leraren op. En goede leraren geven goed onderwijs. Lerarenopleiders zijn erg belangrijk voor ons onderwijs maar niet altijd even zichtbaar. Daar willen we wat aan doen. Wij willen hen een dag lang in de schijnwerpers zetten en wel op 5 november a.s. Wij, dat zijn diverse vakverenigingen en Velon, de beroepsvereniging van en voor lerarenopleiders.

Vrijdag 5 november wordt de Dag van de Lerarenopleider. Die dag willen wij dat de lerarenopleiders zien dat wij hen waarderen. Bij Levende Talen denken we daarbij niet alleen aan de lerarenopleiders die verbonden zijn aan de lerarenopleidingen aan hogescholen en universiteiten, maar óók aan al die leraren die hun klassen open stellen voor studenten die het vak willen leren en collega’s die zich verder willen ontwikkelen. Schoolopleiders, stagebegeleiders, mentoren voor beginnende leraren, collega’s die met elkaar meedenken, ze dragen allemaal bij aan onderwijskwaliteit en arbeidsvreugde.

U kunt helpen van dit initiatief een succes te maken. Hoe? Door zelf een lerarenopleider die u kent of een naaste collega die u inspireert, een complimentje te geven of te verrassen met een passende attentie. Maar ook door via een nieuwsbrief of via sociale media mensen die daarvoor in aanmerking komen te informeren over dit initiatief. Hen te bewegen om met een klein gebaar de lerarenopleider in het zonnetje te zetten.

Wanneer u zelf uiting geeft aan deze dag verzoeken we u #dagvandelerarenopleider te gebruiken op sociale media. Suggesties zoals opgemaakte wenskaarten of andere creatieve ideeën zijn terug te vinden op de website www.dagvandelerarenopleider.nl. Voor vragen of aanvullende suggesties kunt u contact opnemen met angelique.kalverda@velon.nl.

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail