Uitstel van het landelijke congres van leraren Frans in Nederland

Geachte collega’s,

De maatregelen die zijn aangekondigd tijdens de persconferentie van de Nederlandse regering op dinsdag 14 december waren aanleiding voor de congrescommissie om – uiteraard digitaal – bijeen te komen om de huidige situatie te bespreken en de verwachte toestand op 11 en 12 februari 2022, data van het 16e nationale congres.

Het bestaan van een nieuwe variant van het corona-virus, de huidige gezondheidsbeperkingen en het gebrek aan zicht op de situatie in twee maanden, garanderen ons niet om in februari 2022 collega’s, sprekers, exposanten en gasten te kunnen verwelkomen in optimaal veilige omstandigheden. Geconfronteerd met zoveel onzekerheden zijn we met oneindig veel spijt en verdriet genoodzaakt de volgende editie van het nationale congres van Franse leraren in Nederland uit te stellen.

De gezondheid van alle congresdeelnemers staat voorop en de huidige omstandigheden laten ons niet toe om dit evenement met vertrouwen te organiseren, in de geest van gemoedelijkheid en gastvrijheid die het congres kenmerkt. Met tegenzin werd dit besluit genomen door het congresorganisatiecomité, in overleg met het congrescentrum De Leeuwenhorst.

Samen met het congrescentrum hebben wij een nieuwe datum gevonden. Wij hopen dat de gezondheidssituatie zal verbeteren en dat wij u op donderdag 21 en vrijdag 22 april 2022 kunnen ontvangen. Wij zullen er alles aan doen om de volgende editie weer in alle veiligheid te laten plaatsvinden; wellicht zullen er wat aanpassingen komen, niet alleen voor ieders veiligheid maar voor onze collega-deelnemers die, bijvoorbeeld, de vastenmaand willen volgen. En zo ook voor hen die in het daaropvolgende weekend aan een vakantieperiode gaan beginnen (het congres is vrijdag 22 april om 13h00 ten einde). We zullen vanaf vandaag contact opnemen met al onze inleiders voor hun beschikbaarheid om het programma zo min mogelijk te hoeven wijzigen. Vervolgens nemen we in januari contact op met al onze ingeschreven deelnemers om ze te vragen op 21 en 22 april naar Noordwijkerhout te komen.

Medio januari nemen wij contact op met onze ingeschreven deelnemers om hun de verschillende mogelijkheden voor te leggen en te informeren over eventuele wijzigingen in het programma. Onze excuses voor dit uitstel en wij rekenen op uw begrip. Ondanks de huidige complexe situatie wensen wij u een fijne jaarwisseling en een uitstekende gezondheid!

 

Namens de organisatie van het congres,

Marcel van den Munckhof

voorzitter

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail