La Vuelta, de Ronde van Spanje

Vuelta // Arte.
Migrant artists

Vuelta // Arte. Migrant artists
Vuelta // Arte

 

Deze zomer start La Vuelta, de Ronde van Spanje, op Nederlandse bodem en rijdt door 3 steden: Utrecht, Breda en Den Bosch. In dit kader organiseren we een programma met verschillende lezingen door Spaanse en Nederlandse kunstenaars en kunstprofessionals, waarbij de ontmoeting tussen de actuele kunst en cultuur van beide landen centraal staat. Kunstenaars en curatoren uit Nederland en Spanje vertellen over hun werk en hun ervaring als migrant kunstenaar. Het doel is om mogelijkheden te scheppen voor ontmoeting en uitwisseling, de culturele banden te versterken en toekomstige (inter)nationale samenwerking te stimuleren.
Deze lezingen maken deel uit van een driedaagse programma in de drie steden: vrijdag 17 juni vindt de lezing plaats in Utrecht, zaterdag 18 juni in Breda en zondag 19 juni in Den Bosch. Het is een initiatief van de artist-in-residence organisatie Witte Rook en het Stedelijk Museum in Breda, en wordt gecoördineerd door Krista van der Bron, kunsthistorica en gespecialiseerd in Spaanse kunst en cultuur, Marjolein van de Ven, conservator van het Stedelijk Museum Breda en Esther van Rosmalen, artistiek directeur van de Witte Rook.
In samenwerking met het Instituto Cervantes in Utrecht, Het Noordbrabants Museum en Willem Twee Studios in Den Bosch.

Het Cervantes Instituut presenteert in samenwerking met La Vuelta en het lokale organisatiecomité van La Vuelta Holanda 2022 het “Spaans-Nederlands Wielerwoordenboek”. Een gids voor fans van beide landen, om hen te helpen hun eerste contact met de Spaanse taal te maken door hun liefde voor fietsen. Met illustraties en een leuk ontwerp, biedt het boek een gemakkelijke en praktische manier om Spaans en Nederlands te leren voor zowel liefhebbers als reizigers.
Facebooktwitterlinkedinmail