Conferentie “Grip op schrijfvaardigheid”

Vrijdag 14 april 2023 Driestar educatief Gouda

 

Speciale kennis- en netwerkdag over schrijven in het PO en VO

Schrijfvaardigheid vraagt om extra urgentie binnen het onderwijs! Kom daarom naar Gouda voor dit inspirerende kennismoment, dat zich specifiek richt op effectief schrijfonderwijs.
Veel scholen willen in het kader van het verstevigen van de basisvaardigheden het schrijfonderwijs op hun school een impuls geven.

Maar hoe ziet goed schrijfonderwijs er eigenlijk uit? Hoeveel lestijd vraagt dit, wat zijn de leerdoelen die we willen bereiken en op welke wijze kunnen we de schrijfontwikkeling volgen en schrijfvaardigheid beoordelen? Welke didactiek en vaardigheden zijn daarvoor als leerkracht een vereiste?

Bewustzijn van de complexiteit van schrijfvaardigheid is een belangrijke voorwaarde voor goed schrijfonderwijs.  Hoe creëer je een leeromgeving waarin ieder kind mee kan doen om een goede schrijver te worden? Wat is een goede tekst en hoe geef je feedback? Waarin schuilt de kracht van de combinatie lezen en schrijven. Hoe verbeter je het handschrift en geef je vorm aan een tekst?

Wil je ook weten hoe je leerlingen effectief ondersteunt bij het ontwikkelen van hun schrijfvaardigheid? Kom dan naar deze speciale conferentie over schrijven in het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Laat je inspireren door het aansprekende dagprogramma en maak een keuze uit verschillende interessante workshops. We ontvangen je graag op 14 april aanstaande! Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.schrijfonderwijspovo.nl

Facebooktwitterlinkedinmail