Vakdidactiek GW – Call Postdoc VO GW 2025

POSTDOC VO GW
Voor gepromoveerde docenten die een postdoconderzoek willen uitvoeren op een vakdidactisch onderwerp in de geesteswetenschappen

Postdoc VO GW maakt het mogelijk voor docenten om het lesgeven te combineren met postdoconderzoek in hun directe onderwijsomgeving. Samen met de beurzenprogramma’s Promotiebeurs voor Leraren, Dudoc-Alfa, Dudoc-Bèta, PromoDocs en PostDoc-VO is ook dit Postdoc VO GW programma erop gericht het aantal leraren die didactisch onderzoek doen te verhogen. Met deze beurzen wordt er gewerkt aan een vruchtbare relatie tussen onderzoek en onderwijspraktijk, en wordt beoogd de kwaliteit van het onderwijs daardoor te versterken.

De beurs is bedoeld voor gepromoveerde docenten die zich met hun project richten op een (of meerdere) van de schoolvakken in de Geesteswetenschappen, in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Concreet gaat het hier om de didactiek van de schoolvakken: Filosofie, Geschiedenis en staatsinrichting, Godsdienst en levensbeschouwing, Griekse Taal en Cultuur en Latijnse Taal en Cultuur, Kunstgeschiedenis, CKV en Kunst algemeen, Moderne Vreemde Talen, Muziek en Nederlands.

Voor Postdoc VO GW is een budget beschikbaar dat het mogelijk maakt maximaal 5 kleinschalige postdocprojecten te laten starten op 1 september 2025.

Een van de voorwaarden is dat u een aanstelling voor onbepaalde tijd heeft en op het moment van het indienen van een aanvraag minstens een jaar in dienst bent bij een onderwijsinstelling gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Met de beurs kan gedurende twee jaar een vervanger worden aangesteld voor maximaal 0,3 fte of gedurende drie jaar een vervanger voor maximaal 0,2 fte.

Verdere voorwaarden kunt u vinden op onze website.

Wij stellen het op prijs als u ook anderen in uw omgeving op de hoogte zou willen stellen van deze uitnodiging tot het indienen van plannen voor postdoconderzoek.

Namens de decanen van de Faculteiten Letteren/Geesteswetenschappen van de Universiteiten van Amsterdam, Groningen, Leiden, Nijmegen, Tilburg en Utrecht, de Open Universiteit en de Vrije Universiteit, in samenwerking met het Programmabureau Geesteswetenschappen,

De Stuurgroep Vakdidactiek Geesteswetenschappen

Facebooktwitterlinkedinmail