Basisvaardigheden in de MVT

Gezocht: docenten Duits, Engels, Frans, Spaans!

Wil je dit schooljaar de basisvaardigheden van je leerlingen versterken in de onderbouw van het vmbo (en havo/vwo) binnen je eigen vak, je zelf verder professionaliseren op het gebied van taal en communicatie, burgerschap of digitale geletterdheid én samenwerken met collega’s van andere vreemde talen, vakdidactici en wetenschappers? Dan zijn we op zoek naar jou!

Binnen het kader van het Masterplan Basisvaardigheden heeft Levende Talen een subsidie ontvangen van het ministerie van OCW om de professionalisering van docenten vreemde talen in de basisvaardigheden te versterken.

Voor het project Basisvaardigheden MVT zijn we op zoek naar docenten Duits/Engels/Frans/Spaans om deel te nemen aan een van de volgende werkgroepen:

  • Taal en communicatie
  • Burgerschap
  • Digitale Geletterdheid

Iedere werkgroep ontwikkelt een module die bestaat uit een kennisclip, een vakdidactische tekst over ontwerpprincipes en materialen voor de lespraktijk.

De geschatte tijdsinvestering is 66 uur in totaal, verdeeld over 3 uur per week gedurende een periode van 22 weken waarin er zowel fysieke als online bijeenkomsten plaatsvinden.

Daarvoor ontvang je een vergoeding van 33  x 50 euro = 1650 euro. De overige 33 uur kunnen ingezet worden als professionaliseringsuren vanuit de school.

De startbijeenkomst is gepland op vrijdag 15 november 2024 van15.00 uur tot 17.00 uur aan de Joseph Haydnlaan 2A in Utrecht. Het project loopt van vrijdag 15 november t/m vrijdag 27 juni 2025.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Fernanda Martino (voorzitter@levendetalenspaans.nl), Andrea Lutz (voorzitter@engels.levendetalen.nl), Inge Elferink (voorzitter@levendetalenfrans.nl) of Carel van der Burg (carel.vanderburg@levendetalen.nl).

We streven ernaar om alle talen evenwichtig te vertegenwoordigen in iedere werkgroep en zoeken daarom per taal 3 docenten.

Heb je zin om mee te doen? Meld je dan aan via dit formulier.

Reageren kan tot vrijdag 4 november 2024.
Geselecteerde docenten krijgen uiterlijk vrijdag 8 november bericht.

 

Facebooktwitterlinkedinmail